Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging

Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging is weliswaar de meest gestelde vraag die wij van Beveiliging op Maat dagelijks te horen krijgen. Wat is beter? Wat is sneller en wat is meer gericht op de toekomst? En natuurlijk de meest belangrijke vraag wat is nou eigenlijk het beste?

In de grote vijver van camerabeveiliging zijn er wereldwijd wel een heleboel benamingen en soorten systemen. De meest verkochten systemen zijn tot op de dag van vandaag de ouderwetse Analoge systemen. Dit zijn camerabewaking systemen waarbij er sprake is van een analoge camera, met een analoge aansluiting op een ouderwetse coax (beeldkabel) aansluiting.  De revolutionerende jaren na analoog begon er al snel een groeiende concurrent te komen IP.

IP staat voor Internet Protocol. In de basis zijn alle systemen van 2016 productie altijd wel goed. En maakt het in de dag van vandaag alleen uit wat de fundamentele verschillen zijn tussen HD-CVi & IP Camerabeveiliging.
HD-CVi Camerabeveiliging 
– Heeft altijd bekabeling van COAX (Koper kabel)
– Heeft een haalbare lengte van maximaal 500 Meter
– Werkt via smartphone’s zonder vertraging
– Heeft standaard 1,3 MP en maximaal 3 MP
– Meest recente software ontwikkelingen (2015/2016)

IP Camerabeveiliging
– Heeft altijd bekabeling van IP (Internet netwerk kabel)
– Heeft een haalbare lengte van 120 Meter, daarna versterkers nodig (of splitters)
– Werkt via smartphone’s met lichte vertraging
– Heeft standaard 1,3 MP en maximaal 4 MP
– Vaak verouderde software ontwikkelingen (2014/2015)

De grootste verschillen zitten in het feit de je jezelf moet afvragen, waarvoor ga je camerabeveiliging gebruiken ? En waar praten we over, een woning, bedrijf of appartementen complex? Op het moment dat je praat over een camerabewaking installatie voor een woning, en er maximaal 3/4 camera’s geplaatst dienen te worden voor particulier gebruik, dan is IP helemaal prima voor een woning.  Het verschil zit er dan voornamelijk in dat je bij een woning niet constant achter een beeldscherm zit te kijken en te wachten tot er iemand bij de voordeur staat. Het is vaak alleen preventief, en vooral belangrijk dat het er hangt en opneemt.  Uiteraard neemt elk IP systeem op.

Op het moment dat we Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging vergelijken voor bedrijven kom je al snel uit of op hele dure ip camerabewaking of op hdcvi. De reden dat analoog niet meer mee doet is omdat het gewoon te gedateerd is en tegenwoordig iedereen op zijn minst wel Full HD beeld wilt hebben. Hd-CVi en IP hebben uiteraard beide full hd. Maar wat is nou goed voor een bedrijf? Praat je over een loods? Dan is het wellicht verstandig om HD-CVi te plaatsen, dit gewoonweg om dat je makkelijk grote afstanden kunt afleggen, en omdat een HD-CVi systeem langduriger is dan een IP systeem. Ip heeft niet een hele lange afstand die het kan overbruggen namelijk 120 meter. HD-CVi legt makkelijk 300 tot 500 meter af, zonder beeld vertraging en zonder verlies van beeldkwaliteit.

Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging

Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging

De kabel verschillen. Ip werkt over de welbekende Internet kabel die je ook gebruikt om je laptop of je modem aan te sluiten. Dit is een dunne 6 aderige kabel, waar opzich niks mis mee is, maar je bij je zelf moet afvragen als de kabel een afstand van 100 meter moet afleggen door een stoffig magazijn, dit wel goed gemonteerd dient te worden (door buizen of kabelgoten) om de langdurigheid van het systeem te kunnen waarborgen. HD-CVi werk over het jarenoude coax, de coax kabel is oersterk, is van koper en kan wel een stoot hebben. De gemeentes, en justitiële gebouwen beschikken tot  op de dag van vandaag nog steeds over coax lijnen, gewoonweg omdat deze sterker zijn en langduriger zijn (minmaal 15 jaar)

Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging

Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging

 

De beeld verschillen. In de verschillen zegt met dat er geen verschil zit, dit is uit onderzoek ook gebleken. Het is namelijk zo als je appels met appels vergelijkt je er al snel achter zal komen dat ze beide het zelfde smaken. Vaak word er in beeld een 1,3 megapixel ip vergeleken met 2.0 hdcvi vergeleken. Dan is het inderdaad zo dat de een beter is dan de ander. Op het moment dat wij zelf aan de slag gingen met testen hebben we daadwerkelijk geen onderscheid kunnen maken tussen bijvoorbeeld 2,4 megapixel ip en 2,4 megapixel hd-cvi. Wel kwamen we er achter dat HD-CVi geen vertraging in het live beeld heeft, waar IP een lichte vertraging heeft in de opname/live view. Deze vertraging is minimaal, maar kan bijvoorbeeld voor een meldkamer of een controle post wel cruciaal zijn.

De smartphone / live kijken verschillen. Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging op de smartphone of tablet is een heel minimaal verschil, beide systemen werken via een applicatie die je kan downloaden op de smartphone via een apple store of google play store. De app is identiek voor beide technologieën, echter is het zo dat de ip camerabewaking systemen, iets vertraagt lopen. Dit komt heel logisch omdat alle camerabewaking al over ipkabels lopen. Hierdoor is het lichtelijk vertraagd. De vertraging is niet ernstig, maar als je het vergelijkt met HD-CVi, dan is het HD-CVi toch heel wat mooier. Het is sneller geladen, en met terugkijken geen hapering in de beelden.

Totaal ervaring, of je nu kiest voor HD-CVi of IP camerabewaking bij Beveiliging op Maat zit je met beide systemen wel goed. Dit komt gewoonweg doordat ons minimum standaard al aan een heleboel eisen moet voldoen. Met onze ervaring en technische kennis hebben we de lat hoog gelegd en is het Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging bij ons minimaal. Echter zijn er kleine verschillen die voor de een wel van toepassing is en voor een andere situatie totaal niet. Bekijk het zo, niet alle vingers zijn even lang, en voor elk pot is een deksel. Wil je meer informatie en weet je totaal niet waarvoor je moet kiezen? Bel dan geheel vrijblijvend naar onze specialisten en laat je zelf informeren over  het Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging. En onze oplossingen voor gelijknamige situaties.

Beveiliging op maat, is de specialist in het aanleggen van camerabeveiliging

. Heeft u ook een technische specialist nodig of meer informatie over camerabewaking neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice 0107601148 Verschil HD-CVi & IP Camerabeveiliging