Zorgeloos op vakantie, mis deze 20 tips niet !

Beveiliging op Maat, veilig op vakantie tips !

Zorgeloos op vakantie?

De vakantie staat voor de deur. Een tijd van heerlijk een dagje luieren aan het strand, lekker eten en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners even van huis zijn of een raam open zien staan. Het is vaak ook eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Om de kans te verkleinen dat inbrekers tijdens uw afwezigheid hun oog op uw woning laten vallen, hebben wij 20 tips voor u opgesteld.

 

Veilig op Vakantie Tips :

 1. Sluit altijd alle deuren en ramen, vergeet ook niet om het wcraam of ramen en deuren van een garage af te sluiten.
 2. Zorg ervoor dat alle sloten altijd alle deuren en ramen in het nachtslot zitten. Een deur of raam die alleen op de knip staat, is met een creditcard of hard stuk plastic toch makkelijk open te maken, de zogenaamde flippermethode. Pas als u de sleutel omdraait, zit de deur echt op slot.
 3. Leg de sleutels uit het zicht, maar op een plek die voor u en uw gezin/familie makkelijk te vinden plaats.
 4. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via de methode van gaatjesboren. De inbreker boort dan een gat in het kozijn, zodat hij bij de sleutel en de deurklink kan komen aan de andere kant van het kozijn. Wijs met uw medebewoners een vaste plek aan waar u de sleutels uit het zicht neerlegt.
 5. Sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen geheime plaatsen.
 6. Gebruik de aanwezige buitenverlichting. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar die automatisch aangaat zodra het donker wordt.
 7. Zorg dat opklimmen onmogelijk is; zet ladders en vuilcontainers weg. Breng geen latwerken, pergola’s en dergelijke aan waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Inbrekers proberen vaak via de hoger gelegen verdieping binnen te komen.
 8. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng een speciaal hiervoor geschikt slot aan.
 9. Graveer uw postcode en huisnummer op waardevolle eigendommen en maak er dan een foto van naast een liniaal zodat de grootte eenvoudig te bepalen is. Registreer uw eigendommen met het kostbaarhedenregistratieformulier. Dit kan van belang zijn bij politieonderzoek. Kijk uw verzekeringspolis eens goed na of u verzekerd bent tegen diefstal door braak. Denk eraan dat nieuwe aankopen en verbouwingen van invloed kunnen zijn op uw verzekering, en dus ook op de beveiliging van uw woning.
 10. Nodig inbrekers niet uit! Gebruik uw antwoordapparaat/voicemail niet om uw vrienden en kennissen te laten weten dat u op vakantie bent.
 11. Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden.
 12. Vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op uw oprit parkeren.
 13. Vraag een familielid om enkele dagen in uw huis te verblijven. Breng uw kat of hond niet naar een pension, maar regel oppas aan huis.
 14. Heeft u planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en vraag of iemand ze water geeft.
 15. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.
 16. Laat uw post ophalen en uit het zicht leggen.
 17. Laat geen volle vuilniszakken bij uw huis achter.
 18. Zet uw fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 19. Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar u met vakantie bent. Zorg ervoor dat ze in geval van nood uw woning in kunnen. Geef ze trein en/ of vluchtgegevens. Geef het merk, type en kenteken van uw auto op.
 20. Maak geen melding op Sociale media of op uw weblog dat u op vakantie gaat. Wees ook voorzichtig met uw afwezigheidsbericht op uw voicemail en in uw emailprogramma. Wees ervan bewust dat criminelen berichten meelezen, pas berichten hierop aan. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.

 

Wij van Beveiliging op Maat wensen u een fijne en veilige vakantie toe. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend bellen naar 010-7601148 of stuur een e-mail naar info@beveiligingopmaat.com.

 

Beveiliging op maat, vakantie licht de buren in