Storingsmonteur Elektra: hulp en advies op maat!

Storingsmonteur Elektra: hulp en advies op maat!

Storingsmonteur Elektra, wat doet hij precies en hoe ziet zijn dag eruit? Wat we weten is dat de storingsdienst van Spoed Elektriciën 24/7 te hulp kan schieten bij storingen. Beveiliging op Maat heeft hiervoor een pool van monteurs opgeleid. De Storingsmonteur Elektra is gecertificeerd en in staat om zowel op afstand als persoonlijk advies te kunnen geven. Maar wat doet hij dan eigenlijk en hoe ziet zijn dag eruit?

Storingsmonteur Elektra, de heer S.A*, geeft aan dat het werk niet alleen ad hoc plaatsvindt. Als monteur is hij begonnen in een team te werken met collega’s van verschillende werkniveaus. Dit werkte in zijn voordeel omdat hij ontzettend veel leerde van zijn ervaren collega’s die al jaren in het vak zitten. Ondanks dat zij allemaal dezelfde certificering dragen, speelt niet alleen ervaring maar ook inzicht een rol. En dat krijg je door op alle niveaus in het elektra vak te werken.

De storingsdienst is slechts 1 onderdeel van zijn werk. Hij houdt zich ook dagelijks bezig met de preventieve kant van onderhoudswerkzaamheden. Want een storing voorkomen is beter dan genezen! Zowel in bedrijven panden met vele machines als in nieuwbouw woningen met verschillende apparatuur met hoog stroomverbruik. Installaties kunnen door te hoge stroomverbruik uitvallen en dat zorgt voor vervelende situaties.

Zijn dag begint met de controle ronde die hij maakt bij de klanten van bedrijven panden en op verzoek de particuliere klanten. Tijdens deze ronde van onderhoud komt er vrijwel altijd een reparatieverzoek of een vraag/advies op maat vanuit de klant. Reparaties zijn niet te plannen en komen binnen via de spoedlijn van Spoed Elektricien. De meeste ad hoc meldingen komen voornamelijk in de koudere maanden binnen. Wie had gedacht dat kerstversiering, stekkerdozen en overbelaste elektra groepen voor problemen kunnen zorgen!

Storingsmonteur Elektra, de heer S.A. geeft aan dat het belangrijkste van zijn werk is dat hij snel op locatie moet kunnen zijn. Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn de leidende kenmerken van hem als persoon maar ook in zijn vak. Daarnaast is een stukje empathie naar de klant ook nodig. Iemand die in paniek is moet volledig vertrouwen op hem en zijn kennis/kunde.

Beveiliging op Maat is trots op het team van Storingsmonteurs Elektra, altijd beschikbaar voor hulp en advies op maat!

*vanwege privacy en bescherming van het personeel van Beveiliging op Maat worden geen namen vrijgegeven in dit artikel.